Zomer van de Fotografie
Image default
Electronica en Computers

Diverse sectoren maken gebruik van een afstandssensor

Bij het gebruik van een afstandssensor denkt u wellicht meteen aan bepaalde sectoren die dit hulpmiddel gebruiken. Maar wist u dat ze ook in moderne auto’s en vrachtwagens gebruikt worden? Bij het inschakelen van de cruise control wordt een afstandssensor gebruikt die als het ware vooruit kijkt om veilig te kunnen rijden. Moderne vrachtwagens en personenauto’s zijn uitgerust met complete boordcomputers die gebruik maken van sensoren om de chauffeur bij het rijden te ondersteunen. De besturing wordt soms geheel overgenomen om een bocht veilig te kunnen nemen of om ervoor te zorgen dat de vrachtwagen automatisch in de juiste baan op de snelweg blijft rijden.

Afstanden meten in de bouw

De bouw is waarschijnlijk de bekendste sector waar een afstandssensor goed van pas komt. Hiermee wordt bepaald waar leidingen en kabels moeten komen, maar ook waar de fundering op een bouwplaats precies moet worden gestort. Als de bouw daadwerkelijk start helpen sensoren bij het bepalen waar de muren komen en waar uitsparingen voor ramen en deuren moeten worden gemaakt. Soms worden huizen al grotendeels voor gefabriceerd in een fabriek. Ook daar wordt gebruik gemaakt van afstandssensoren om de verschillende delen te maken conform de eisen van de architect.

Wie maakt deze onmisbare hulpmiddelen?

Het bedrijf DIS Sensors maakt al vele jaren afstandssensoren voor verschillende toepassingen. Het bedrijf maakt daarnaast nog andere hulpmiddelen zoals veiligheidssensoren en hoeksensoren. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier dan is een bezoek aan de website zeker aan te raden. U vindt hier ook meer informatie over de verschillende producten en diensten en een overzicht van distributeurs. Deze zijn ook buiten België te vinden. Voor het aanvragen van een offerte op maat kunt u het contactformulier invullen en insturen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen om uw wensen door te nemen en u een prijsopgave voor te leggen. Ook voor vragen kunt u het contactformulier gebruiken. Daarnaast is het bedrijf uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

 

https://dis-sensors.com/be-nl/