Interieurfotograaf

Mooie interieurfoto’s van uw pand of klant ?


Uren overleg, ontwerptekeningen en tenslotte de uitvoering. Het nieuwe interieur ziet er fantastisch uit! De eerste reacties van betrokkenen zijn enthousiast. De indeling, de zichtlijnen, het loopplan, de verlichting en ook de afwerking, kleurstelling en inrichting zijn perfect op elkaar afgestemd. Wat zou het mooi zijn als dit ook overzichtelijk en sfeervol gefotografeerd kon worden! 

 

Interieurfotograaf Vincent Hartman Fotografie biedt uitkomst.

De fotograaf van StudioVHF is gespecialiseerd in interieurfotografie en heeft een ruime ervaring in het fotograferen van uiteenlopende interieurs, zoals winkels, woningen, openbare ruimten, kantoorgebouwen en industriële interieurs. Iedere ruimte heeft zijn eigen uitdaging, maar overal geldt dat de contrasten hoog zijn, muren niet mogen omvallen en dat er een keur is aan verschillende lichtbronnen met ieder hun eigen specifieke eigenschappen en kleurtemperatuur. Een zorgvuldige afstemming van opnametechniek en digitale nabewerking zijn hierbij van cruciaal belang voor een sfeervol en natuurgetrouw beeld.

Uitlichten

De verlichting van interieurs is doorgaans afgestemd op het aanpassingsvermogen van het menselijk oog. Een camera sensor is bij lange na nog niet zover. Indien wij vanaf buiten een pand binnenlopen passen onze ogen zich zeer snel aan. Licht en schaduw zijn voor ons eigenlijk geen issue. Een ruimte waar daglicht naar binnenkomt en verlicht is met kunstlicht heeft zo enorme contrasten. Bij een standaard foto leidt dat al snel tot ‘uitgevreten’ lichte gedeeltes door overbelichting en bij donkere gedeelten tot ‘dichtgelopen’ donkere partijen door onderbelichting. Afhankelijk van de ruimte voegt de fotograaf van StudioVHF licht toe om zo deze gedeeltes dichter naar elkaar toe te brengen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de natuurlijke look en feel zodat het er wel natuurgetrouw uit blijft zien.

Nabewerking

Rekeninghoudend met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de laatste digitale camera sensors worden de opnames in de studio verwerkt tot de perfecte foto. Lokale aanpassingen en het combineren van verschillende opnames behoren tot de methodes van DRI of Dynamic Range Increase, om nog verder te gaan in het overbruggen van contrasten. 

Interieurfoto’s

De foto’s kunnen op ieder gewenst formaat en kleurruimte worden geleverd. Een klein bestand voor de website of een hoge resolutie bestand voor drukwerk of groot formaat vergrotingen. De fotograaf werkt voor interieurbouwers, projectinrichters (interieur) architecten, woningbouwverenigingen, projektontwikkelaars en een enkele particuliere opdrachtgever of vastgoedbeheerder.

StudioVHF werkt volgens de richtlijnen van de NIDF ten aanzien van kleur- en bestandsbeheer en is aangeloten bij de DuPho. 

 

http://www.studiovhf.com/interieurfotografie/