Sloten laten vervangen door een slotenmaker

Beveilig jouw honk tegen roof

Een verblijf is een plek waar jij, en jouw gezin zich veilig kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een honk een thuis. Helaas zijn er ook ongewenste “gasten” die buiten uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorkeur als jouw niet thuis bent. Dagelijks vinden er in Nederland pakweg 200 inbraken plaats. Een diefstal leidt niet alleen tot verlies van eigendommen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een grote impact op het volmaakte gezin. Bescherm je bezittingen, familie en privacy door jouw woning perfect te behouden.

Inbouwespagnolet

Een inbouwespagnolet is een espagnolet die binnen de deur verzonken is. Espagnoletten zijn over het generaal alleen van in afsluitbaar, en zijn dus vooral tof voor balkon- en tuindeuren; niet voor voordeuren. Een inbouwespagnolet loopt langs de gehele lengte van je deur, en loopt soms zelfs door langs de boven-, achter-, of kant. Espagnoletten hebben meerdere sluitpunten, variërend van twee tot zelfs wel tien.

Alarmen

Een inbraakalarm geeft een extra niveau van veiligheid bovenin uw slot. U kunt namelijk het veiligste slot hebben dat er op de markt is, echter als een geveltoerist domweg uw ruit in kan slaan als u niet thuis bent, bent u alsnog niet optimaal beveiligd. Een inbraakalarm kan een dief niet alleen beschouwen en de politie vermanen, het kan ook preventief werken! Zodra een rover ziet dat uw verblijf extra beveiligd is met een alarm, zal hij of ze er in de meeste gevallen namelijk voor kiezen uw honk te laten voor wat het is, en op zoek te gaan naar een honk dat minder goed beveiligd is. Een deur- of raamsticker of een zichtbare sirene werkt soms al net zo goed als het alarm zelf. Net als bij sloten, zijn er ook bij alarmen talrijke gevariëerde soorten systemen, en nog meer bijbehorende accessoires om de weg in kwijt te kunnen raken. Om u hierbij te helpen, hebben wij wederom een aantal soorten alarmsystemen op een rij gezet, gezamenlijk met wat nuttige info met taak tot de systemen.

Als u de sloten op uw deur wilt vervangen, is het cruciaal om te ken welke sloten er zijn, wat zij voor uw deur kunnen behelzen, en wat het kost om ze op uw deur te laten zetten. In dit artikel zou wij daarom ingaan op de verschillende soorten sloten die er zijn, op welke deur ze passen, en hoe veel het kost om de sloten op uw deur te vervangen.

Het Politiekeurmerk

Het Politiekeurmerk geeft aan dat een honk perfect beveiligd is. Als uw huis beveiligd is volgens het Politiekeurmerk, worden de gehele beveiliging langsgelopen, inclusief brandveiligheid en verlichting in en om het honk, krijgt u korting op uw inboedelverzekering, en is de kans op een geslaagde diefstal tot 90% minder.

Maak jouw stulp veiliger

Met een aantal betrekkelijk eenvoudige middelen kan je honk een stuk veiliger worden. Plaats inbraakwerende sloten met keurmerk, breng een alarmsysteem aan en zorg dat jouw huis er altijd bewoont uitziet. Let ook op het gedrag van het hele gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, bovendien als je maar even de deur uitgaat, laat sleutels niet binnen het slot zitten en leg geen waardevolle spullen in het zicht. Open niet zomaar de deur voor iedereen en laat uiteraard geen onbekende mensen in. Dit zijn kleine gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van jouw honk aanzienlijk zou verhogen.

Oplegsloten

Oplegsloten wordt tegenwoordig binnen nieuwe huizen ongeveer nooit meer aangebracht. Zijkant zijn nog wel te vinden binnen oudere huizen binnen grote steden, doch zij zijn niet heel modern. Zijde komen ongeveer alleen voor op stompe, houten deuren die naar in openen. Kantkloswerk bestaan uit een slotkast dat aan de omhulsel van de deur bevestigd is, vaak binnen mengsel met een vaste buitencilinder en een opbouw-sluitkom.

Er zijn meerdere omgangsvormen om jouw huis te behouden tegen diefstal en inbraak. De voornaamste is natuurlijkerwijs een goed slot op de buitendeuren. Er zijn nochtans talrijke verschillende sloten, die elk op een andere manier kunnen beschutten, en niet elk slot past op elke deur. Veruit de meeste sloten die in Nederland gebruikt wordt om deuren te beveiligen, zijn cilindersloten. In de cilindersloten is er een belangrijk verschil tussen insteeksloten, die verzonken zitten binnen uw deur, en oplegsloten, die aan de binnenkant op uw deur gemonteerd zijn.

Sleutel afgebroken in het slot