Uw huis beveiligen

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraken in Nederland

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenpas voor nodig om binnen 30 seconden binnen te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

In 2014 werd er nog gebruikelijk 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een ontzettend hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraak voorkomen

Hedendaags hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Ook in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Maatregelen treffen

Als voorbeeld hierboven al gezegd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn vloeiend open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschermde sloten op uw deuren.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn zeldzame sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo gemaakt dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een kenner in sloten bijvoorbeeld een slotenmaker amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Inbraaktips

 

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Zorg ervoor dat producten bijvoorbeeld telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.