Zomer van de Fotografie
Image default
Woningen

Vermijd je ongevallen onder de douche!

Je zult niet de eerste zijn die de badkamer binnenglijdt. Gelukkig kunt u voorzorgsmaatregelen nemen en uzelf veel moeite besparen. Dit zijn onze tips voor veilige douches.

Stel jezelf op de hoogte

Hoe identificeer ik een veiligheidsdouche? In de details! Wat telt is de solide structuur, slimme accessoires en hoogwaardige materialen. Voor de onderstaande lijst vindt u inspiratie.

Veiligheidsglas

De douche bestaat voornamelijk uit glas. Er bestaat gevaar voor glasbreuk. Het is noodzakelijk om hoogwaardig ESG-veiligheidsglas te gebruiken, bij voorkeur met een dikte die geschikt is voor de gewenste structuur. ESG-veiligheidsglas wordt meestal geleverd met een stempel. Als je het vindt, weet je dat je op de juiste plek bent.

Sterker en veiliger

Waarom veiligheidsglas gebruiken? Gewoon vensterglas wordt zwaar beschadigd als het breekt, maar veiligheidsglas absorbeert energie. Als het breekt, bijvoorbeeld door een scherp voorwerp en een sterke impact krijgt, breekt het in stompe stukjes. Daarom zijn er geen scherpe fragmenten die je kunnen verwonden. munt! Helemaal veilig.

Stevig verankerd

Je wilt niet dat de structuur van de douche eraf valt of instort. Sommige architectonische vormen (zoals hoekopstellingen) zijn stabieler dan andere. Wil je een U-vormige douche of een inloopdouche met vrij scherm? Zorg vervolgens voor een stevige muur- of plafondbeugel om de belasting te weerstaan.

Vloerscherm

Met een douchescherm op de grond krijg je meer ruimte en ziet het er stijlvol uit. Je kunt wel 2,2 meter hoog worden. Zelfs een lange basketbalspeler kan een bad nemen zonder dat er water onder de douche spat.

Accessoires met hefsysteem

De veiligheidsdouche heeft een stevig scharnier of scharnierprofiel. Met behulp van het liftsysteem is de hardware bijzonder veilig. Hoe werkt het? Bij het openen gaat uw deur iets omhoog en schuift hij zachtjes op een oneffen ondergrond. In gesloten toestand valt de deur weer naar beneden en zorgt het systeem voor een goede sluiting. Voordelen: Er is minder waterspatten onder de douche, dus minder kans op uitglijden.

Beweegbare muur

De beweegbare zijwanden dragen ook bij aan de veiligheid. Haal handdoeken op van de doucheplank of neem de busairconditioner zonder de douche te verlaten. Op deze manier kunt u de hoeveelheid opnieuw opspattend water beperken en voor extra ventilatie zorgen. Wil je echt alle maatregelen nemen om vallen te voorkomen? Zorg voor extra handvatten en mogelijk heeft u ook een douchecabine nodig.

Water en watt

Tot slot enkele algemene opmerkingen. Er zijn bijvoorbeeld regels over toegestane elektrische materialen bij je douche. Volg ze om het risico op elektrische schokken te verminderen. Er zijn ook geforceerde differentiaalschakelaars, potentiaalvereffening en verschillende gebieden in de badkamer, elk gebied heeft zijn eigen IP-waarde. Heeft u niets gezegd, vraag dan een ervaren elektricien om hulp.

Veiligheidskraan

Ooit verrast door heetwaterspray? Niet leuk! Voorkom brandwonden en kies een veiligheidskraan. De buitentemperatuur kan nooit hoger zijn dan het uitstromende water. Met de temperatuurbegrenzer stel je de maximale temperatuur in (37 graden of lager), daar kun je gerust op zijn.

Ventilatie

Last but not least: goede ventilatie in de badkamer is essentieel. Jaarlijks worden 1.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen wegens koolmonoxidevergiftiging. Koolstofmonoxide kan vrijkomen bij onjuist onderhouden verbrandingsapparatuur (zoals boilers of geisers). Onderhoud en installeer regelmatig CO-detectoren. Dan … spring, maak je geen zorgen over het sproeien van water!

https://be.propenda.com/keyword/nieuwbouwappartement.html