Zomer van de Fotografie
Image default
Mode en Kleding

De comeback van de lederen rugzak

De lederen rugzak viert zijn mode-comeback! Je kunt het nu niet alleen op de catwalk zien, maar ook op vele modeblogs, in tijdschriften en zelfs in de voetgangerszone zijn leren rugzakken te zien. Het is weer terug: of het nu gaat om fijn glad leer of soepel suède, de rugzak ziet er elegant en nonchalant uit en is ook gewoon praktisch.

Een lederen rugzak biedt veel ruimte om uw spullen op te bergen en uw handen zijn altijd vrij, wat vooral bij het winkelen een voordeel kan zijn. Uiteindelijk is het nog steeds zo dat vrouwen winkelen en mannen al hun boodschappen naar huis dragen, maar dat is een ander verhaal… En er zijn modellen voor elke gelegenheid en elke leeftijdsgroep. Onder het motto “vierkant, praktisch, goed” hebben topmerken als Jost of Leonhard Heyden zich gewaagd aan leren rugzakken en nieuwe coole modellen gecreëerd.

Deze trekken vooral jonge klanten aan. Voor de vintage-liefhebbers is er ook de rugzak van tantes & ooms, die doet denken aan vroeger en is zeker iets voor een wandeltocht of een tochtje op een vintage motor. Meer klassieke modellen – zelfs met en zonder notebookvak – zijn verkrijgbaar bij de lederwarenfabrikant Picard. In ieder geval is een leren rugzak een echte insiders’ tip, snijdt overal een goed figuur en past bij elke outfit. Misschien is zo’n rugzak van lam, nappa of runderhuid iets voor jou?