Zomer van de Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Uw caravan verkopen, zo doet u dat

Waarom zou u uw caravan verkopen?

Met een caravan op vakantie gaan is onder Nederlanders erg populair. De meeste mensen zijn wel eens met de sleurhut op pad geweest. Toch kan het zijn dat u uw caravan wilt verkopen. Bijvoorbeeld omdat de kosten van de caravan hoger zijn dan het aantal keren dat u er gebruik van maakt. Of u bent toe aan een andere vakantie. Het kan ook zijn dat u het geld voor iets anders nodig hebt. Wat de reden voor verkoop ook is, met wat handige tips kunt u een goede prijs krijgen voor uw caravan. Of u zou uw caravan kunnen inruilen. Lees gerust verder voor meer informatie.

Verkooptips

  • Het verkopen van een caravan is veel werk. U kunt dit werk uitbesteden aan een caravanmakelaar, dan heeft u geen zorgen meer daarover. Maar de kosten die de makelaar rekent, gaan wel af van uw winst.
  • Stel een realistische prijs. Een goede waardepaling is belangrijk. Belangrijk om bij de waardepaling te vermelden zijn zaken als: staat van de caravan, eventuele aanvullende opties en het bouwjaar.
  • Doe een kentekencheck. Dit kan gratis bij de RDW. Met een kentekencheck kunt u alle informatie (die u misschien zelf ook nog niet wist) over uw caravan opvragen. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op papier voor de eventuele koper.
  • Maak een uitgebreide, duidelijke advertentie. Hoe uitgebreider de advertentietekst is, hoe betrouwbaarder u overkomt bij de koper. Belangrijk te vermelden zijn: afmetingen, indeling, merk, bouwjaar, prijs, hoeveel slaapplaatsen er zijn, wat de is en hoeveel hij is gebruikt, alle informatie over de stalling, eventuele extra’s van de caravan, aslast en bandenkwaliteit.
  • Maak duidelijke overzichtsfoto’s van zowel de binnen-als de buitenkant. Vergeet ook niet details te fotograferen, bijvoorbeeld kleine schades.
  • Zet de advertentie online. De meeste mensen die een caravan willen kopen, kijken eerst op het Internet.
  • Zorg dat uw papierwerk op orde is. Het is belangrijk dat u een vrijwaringsbewijs heeft. Zo kunt u bewijzen dat u niet meer de eigenaar bent van de caravan. Zo bent u niet verantwoordelijk voor bijvoorbeeld boetes die nog gemaakt gaan worden.

Caravan inruilen of verkopen?

U kunt uw caravan zelf verkopen, maar inruilen is ook mogelijk. Om in te ruilen kunt u terecht bij de meeste caravandealers. Van het geld dat u terugkrijgt voor uw oude caravan, kunt u vervolgens een nieuwe caravan kopen of bijvoorbeeld een camper. Rechtstreeks verkopen aan de caravandealer kan ook.

Succes met het caravan verkopen en veel plezier op vakantie!

Gerelateerde artikelen

Als er een ongeluk gebeurt terwijl u de vriend van een kind meeneemt, wat zijn dan uw risico’s

Een uitstekende garage nabij Balen

De mogelijkheden voor een tweedehands rolstoelauto