Zomer van de Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Uw caravan verkopen, zo doet u dat

Waarom zou u uw caravan verkopen?

Met een caravan op vakantie gaan is onder Nederlanders erg populair. De meeste mensen zijn wel eens met de sleurhut op pad geweest. Toch kan het zijn dat u uw caravan wilt verkopen. Bijvoorbeeld omdat de kosten van de caravan hoger zijn dan het aantal keren dat u er gebruik van maakt. Of u bent toe aan een andere vakantie. Het kan ook zijn dat u het geld voor iets anders nodig hebt. Wat de reden voor verkoop ook is, met wat handige tips kunt u een goede prijs krijgen voor uw caravan. Of u zou uw caravan kunnen inruilen. Lees gerust verder voor meer informatie.

Verkooptips

  • Het verkopen van een caravan is veel werk. U kunt dit werk uitbesteden aan een caravanmakelaar, dan heeft u geen zorgen meer daarover. Maar de kosten die de makelaar rekent, gaan wel af van uw winst.
  • Stel een realistische prijs. Een goede waardepaling is belangrijk. Belangrijk om bij de waardepaling te vermelden zijn zaken als: staat van de caravan, eventuele aanvullende opties en het bouwjaar.
  • Doe een kentekencheck. Dit kan gratis bij de RDW. Met een kentekencheck kunt u alle informatie (die u misschien zelf ook nog niet wist) over uw caravan opvragen. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op papier voor de eventuele koper.
  • Maak een uitgebreide, duidelijke advertentie. Hoe uitgebreider de advertentietekst is, hoe betrouwbaarder u overkomt bij de koper. Belangrijk te vermelden zijn: afmetingen, indeling, merk, bouwjaar, prijs, hoeveel slaapplaatsen er zijn, wat de is en hoeveel hij is gebruikt, alle informatie over de stalling, eventuele extra’s van de caravan, aslast en bandenkwaliteit.
  • Maak duidelijke overzichtsfoto’s van zowel de binnen-als de buitenkant. Vergeet ook niet details te fotograferen, bijvoorbeeld kleine schades.
  • Zet de advertentie online. De meeste mensen die een caravan willen kopen, kijken eerst op het Internet.
  • Zorg dat uw papierwerk op orde is. Het is belangrijk dat u een vrijwaringsbewijs heeft. Zo kunt u bewijzen dat u niet meer de eigenaar bent van de caravan. Zo bent u niet verantwoordelijk voor bijvoorbeeld boetes die nog gemaakt gaan worden.

Caravan inruilen of verkopen?

U kunt uw caravan zelf verkopen, maar inruilen is ook mogelijk. Om in te ruilen kunt u terecht bij de meeste caravandealers. Van het geld dat u terugkrijgt voor uw oude caravan, kunt u vervolgens een nieuwe caravan kopen of bijvoorbeeld een camper. Rechtstreeks verkopen aan de caravandealer kan ook.

Succes met het caravan verkopen en veel plezier op vakantie!