Zomer van de Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Een mogelijke oorzaak van een kapot koffiezetapparaat

Een mogelijke oorzaak van een kapot koffiezetapparaat 

Veel apparaten kunnen kapotgaan, dus ook een koffiezetapparaat. Als je dagelijks koffie drinkt is het natuurlijk fijn als het snel gerepareerd wordt. Je kunt gelijk een nieuwe aanschaffen, maar dat kost vaak veel geld. Het is dus verstandiger om eerst te kijken of het apparaat nog gerepareerd kan worden. Losse onderdelen kun je gemakkelijk online bestellen en vervolgens zelf vervangen. Ben je benieuwd wat je het beste kunt doen als het koffiezetapparaat het niet meer goed doet? Lees dan verder en kom erachter! 

 

De oorzaak 

Als er geen koffie meer uit het apparaat komt, is de kans groot dat de watertoevoer geblokkeerd is. Dit kan komen door een verstopping door kalkvorming. Kalkaanslag komt bij ieder koffiezetapparaat voor, omdat er kalk in het kraanwater zit. Het is dus belangrijk om het apparaat regelmatig te ontkalken, zodat de kwaliteit van de koffie goed blijft. Ook wordt de levensduur van de machine verlengt als je het regelmatig ontkalkt. Je kunt klakaanslag voorkomen door een waterfilter te gebruiken

 

Ontkalken 

Wil je jouw apparaat ontkalken, omdat er geen koffie meer uit de machine komt of omdat de koffie niet meer warm wordt? Begin dan met het vullen van het waterreservoir en voeg de ontkalker toe. Zet het apparaat vervolgens op de ontkalkingsfunctie en wacht tot het waterreservoir leeggelopen is. Als het resorvoir leeg is, spoel je het apparaat nog een aantal keer na met schoon water, om de klak en de ontkalker te verwijderen. 

 

Bestel de nieuwe onderdelen bij Fixpart! 

Heeft het ontkalken van de machine niet geholpen en doet hij het nog steeds niet? Onderzoek dan of er onderdelen kapot zijn, zodat je deze kunt vervangen. Onderdelen kun je gemakkelijk online bestellen. Neem  een kijkje op de website van Fixpart.be. Zij hebben een ruim aanbod aan onderdelen voor koffiezetapparaten. 

 

https://fixpart.be/