Zomer van de Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Enkele kwaliteiten van uitstekende softwareontwikkelaars

wat houdt het in om software developer te worden

Als je de gemiddelde Belg vraagt ​​om een ​​softwareontwikkelaar te beschrijven. Mensen denken aan ontwikkelaar die niets anders doen dan code en games. Zeker stereotypen. Maar wat? Welke kwaliteiten heb je als ontwikkelaar nodig om echt succes te worden en te blijven?

Communicatie….

Communicatie is altijd het belangrijkste geweest. Moderne programmeurs zijn hier erg goed in. Of softwareontwikkeling is geslaagd of mislukt. Natuurlijk kunnen er zelfs in de drukste organisaties en ontwikkelteams soms fouten optreden. In het projectteam waaraan ik deelnam, merkte ik dat dergelijke problemen (indien aanwezig) bijna altijd worden veroorzaakt doordat mensen niet correct communiceren of zelfs vergeten te communiceren. Iemand ging op vakantie tijdens de sprint, maar vergat dingen over te dragen. Anders kunnen de teamleden en het ontwikkelteam niet goed uitleggen wat ze doen.Goede ontwikkelaars kunnen zichzelf motiveren en zelfstandig werken, maar ze staan ​​natuurlijk niet alleen. Hij nam het initiatief om regelmatig gesprekken te voeren met zijn directe collega’s en alle anderen.

Op tijd geleverd

Deze termijnen zijn nog steeds moeilijk. Het is voor ontwikkelaars vaak moeilijk om in te schatten hoeveel werk. Als je niet weet hoe lang het gaat duren, is op tijd leveren erg moeilijk. Natuurlijk kan de Scrum-methode u helpen om voorspelbaarder te worden en gemakkelijker taken op tijd te voltooien. Maar dit betekent niet dat u gerust kunt zijn.

Als ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor je werk, dus je moet in staat zijn om realistische planning en levertijd te kunnen bieden. Daarom is het belangrijk als interventieplan voor ontwikkelaars en om continue feedback te geven wanneer de vereiste werklast de verwachtingen overtreft. De deadline is goed, maar nog steeds moeilijk …

Dompel jezelf onder in de klant (probleem)

Een goede softwareontwikkelaar kan ervoor zorgen dat hij een goed begrip heeft van klanten en eindgebruikers. Hij besteedt tijd aan het onderzoeken van personages, gebruikersverhalen en het proactief vragen om er zeker van te zijn dat hij bouwt waar klanten echt op wachten. Zo’n verdieping kan je meer bij het project betrekken en kan alleen de kwaliteit van de build verbeteren (hierover later meer).

Als u dus alleen een set specificaties krijgt, maar blijft vragen, zult u niet tevreden zijn. Communiceer regelmatig met klanten. Zorg ervoor dat u weet wat u doet om te begrijpen wat u doet. Als ontwikkelaar kun je proactief actie ondernemen: is deze informatie niet beschikbaar? Zoek dan voor jezelf.

Levering kwaliteit

Dit is nog steeds de koper, maar ja, dit zijn bijna al deze panden. Dit is echter te belangrijk en niet te vergeten. Kwaliteit betekent enerzijds voortbouwen op wat klanten willen, anderzijds betekent het kwaliteitsproducten maken. Om echt kwaliteit te leveren, moet u niet alleen de behoeften van klanten en eindgebruikers begrijpen. Je moet er ook voor zorgen dat de verwachtingen van de klant goed worden beheerd.

Up-to-date blijven

Geen enkel veld zal zo snel veranderen en ontwikkelen als wij. Een goede ontwikkelaar kan het up-to-date houden. Dit betekent cursussen volgen, special literatuur lezen, blogs en media volgen, gebruikersgroepbijeenkomsten en met collega’s bespreken wat er op dit gebied gebeurt. Zeker in je eigen beroep.

Maar dit betekent niet dat u overal voorop moet lopen als er nieuwe dingen gebeuren. Dit mag natuurlijk, maar soms wordt de technologie voortijdig gedeeld met een geselecteerde groep developers. Wist niet. Bovendien kiezen maar weinig klanten voor onrijpe technologieën of producten. Vermijd daarom veel tijd te verspillen.

Zorg ervoor dat je een beetje (selectie) druk aankan

Hoewel volgens Amerikaanse wetenschappers, in vergelijking met andere industrieën, de industrie van de ontwikkelaar minder onder druk staat, maar dit is zeker toevallig. Denk aan de dynamiek die nodig is voor wendbaar en chaotisch werk, houd gelijke tred met de verdere ontwikkeling van producten en technologieën, de constante druk van veranderende klanten en werkomgevingen en de lange dagen die levering vereisen. Het zijn allemaal voorbeelden van identificeerbare drukbronnen.

Ontwikkelaars moeten ook de hele dag door keuzes maken. Welke productstapel moet ik gebruiken, welke methode moet ik vermelden, dit is het juiste algoritme, moet ik de code splitsen en refactoren? Dit kan tot beslissingsmoeheid leiden: hoe meer keuzes u maakt, hoe moeilijker het is om keuzes te maken. En je moet ermee om kunnen gaan.

Je bent vriendelijk en flexibel

9 tot 5 mentaliteit? Als je het mij vraagt, is het niet geschikt voor professionals. Je moet verantwoordelijk zijn voor je tijd. Dit betekent dat je vrij kunt rusten wanneer je het nodig hebt, maar je kunt ook meer moeite doen wanneer je het nodig hebt. Flexibel betekent ook dat je verschillende dingen op het bord kunt zetten. Soms werk je aan een e-commerce project en gebruik je dan een intranet of portal.

Soms vragen we je een ander project voor te stellen of je eigen product te ontwikkelen. Daarom moet je zeker verschillende hoeden kunnen dragen. Dit is handig als je van veel dingen houdt.

Je bent kritisch op jezelf en je collega’s

Heb je een hekel aan testen? Het is moeilijk! Omdat, zoals ik al eerder zei, de bezorgkwaliteit van cruciaal belang is. Goede ontwikkelaars zijn essentieel voor het werk van jezelf en je collega’s. Het betekent ook: eenheden testen, actief elkaars code controleren en uitgebreide feedback geven. Ja, testen is eigenlijk een andere discipline dan programmeren. Je kunt jezelf daarin ontwikkelen.

Het examen is nog steeds een verwaarloosd kind. Niet alleen het ontwikkelteam, maar ook klanten. Klanten denken meestal dat agenten onmiddellijk foutloze software zullen leveren, maar natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat de klant weet dat de ingebouwde software niet is getest. Overtuig hem om dat te doen. Niet alleen het ontwikkelteam, maar ook klanten en eindgebruikers.

Je bent nieuwsgierig, ambitieus en een goede collega

Natuurlijk kun je als softwareontwikkelaar vele andere kwaliteiten en vaardigheden beheersen. Overweeg nieuwsgierigheid: blijf nadenken waarom dingen hetzelfde blijven en ga verder. Deze kritische, nieuwsgierige houding biedt nieuwe oplossingen. Je kunt maar beter iemand zijn die details en perfectionisten aantrekt. Ik hoef u misschien niet te vertellen hoe groot een kleine fout is. Als je nog steeds ambities hebt – blijven leren, groeien en het beter doen – en een vriendelijke en behulpzame collega worden … dan denk ik dat je de complete oplossing onder de knie hebt.

https://www.webdeveloper.today/2021/07/

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html