Zomer van de Fotografie
Image default
Fotografie

3 redenen waarom u in 2023 een chalet in Spanje zou moeten kopen

Spanje is al lang één van de populairste landen voor buitenlanders om een huis te kopen. Alleen al in 2022 was er een stijging van 13% in het aantal woningen dat door buitenlanders in Spanje werd gekocht. En het is geen wonder waarom! Spanje is een prachtig land met een verscheidenheid aan landschappen; van de prachtige stranden van de Costa del Sol tot de glooiende heuvels van Andalusië. Het heeft ook een rijke cultuur en een mediterrane levensstijl die moeilijk te overtreffen is. 

 

De Spaanse huizenmarkt is booming

De Spaanse vastgoedmarkt zit in de lift na jaren van recessie. De prijzen van onroerend goed zijn sinds 2014 gestaag gestegen en er wordt voorspeld dat deze de komende jaren alleen maar zal blijven stijgen. Daarom is het nu een goed moment om een huisje in Spanje te kopen voordat de prijzen onbetaalbaar worden.

 

De hypotheekrente is historisch laag

 

Als u overweegt een chalet in Spanje te kopen, is het nu een goed moment om dat te doen dankzij de lage hypotheekrente. Volgens www.secondhome-expo.be is de gemiddelde hypotheekrente in Spanje momenteel 2,78%, tegen 3,54% vorig jaar. Dit betekent dat u een geweldige deal kunt krijgen voor uw Spaanse woning en elke maand meer geld overhoudt om te genieten van uw nieuwe leven in Spanje.

 

U krijgt meer waar voor uw geld 

Omdat de vastgoedprijzen in Spanje nog relatief laag zijn, kunt u meer huis voor uw geld krijgen dan in andere landen zoals in België of het VK. Bijvoorbeeld; volgens de toonaangevende Spaanse onroerend goed website Fotocasa is de gemiddelde prijs van een huis met 3 slaapkamers in Madrid €360.000. In Antwerpen mag u blij zijn als u voor die prijs een flat met 1 slaapkamer vindt! Dus als u waar voor uw geld zoekt, is Spanje zeker het overwegen waard!