Zomer van de Fotografie
Image default
Kinderen

Zwanger van een tweeling

Ik weet het nog als de dag van gisteren toen mijn beste vriendin mij vertelde dat ze zwanger was. Wat was ik blij voor haar. Ik wist van hun kinderwens. Het liefst zag zij zich zelf met een heel groot gezin. Ze had het altijd over wel 4 kinderen. Maar toen ze eenmaal de 35 was gepasseerd bestond hun gezinnetje nog steeds slechts uit haarzelf en haar man. Ja ze vierden uitgebreid toen ze gezinsuitbreiding kregen. Maar toen hadden ze een hondje uit het buitenland geadopteerd. Heel leuk natuurlijk, maar dat gene waar ze zó op hoopten en al zo lang op wachtten gebeurde maar niet.

Totdat ze enkele maanden geleden zo plots bij mij op de stoep stond met het geweldige nieuws dat ze in verwachting van een tweeling was. Het was dan misschien niet helemaal op de natuurlijke manier gegaan, maar mijn vriendin en haar man waren dol gelukkig! Ze vroeg mij of ik het leuk vond om alvast mee te gaan shoppen. Samen met haar man had ze natuurlijk de babykamers uitgezocht en al een leuk behang voor beide kamertjes uitgekozen. De kinderwagen hadden ze via Marktplaats gekocht en ook hadden ze al twee maxicosi’s aangeschaft. Maar goed, met een babykamer, een kinderwagen en maxicosi ben je er natuurlijk nog niet. Er moet nog veel meer aangeschaft worden. En toen mijn vriendin mij dan ook vroeg om samen met haar op zoek te gaan, vond ik dat alleen maar een hele grote eer! Heel graag dus!

Als aanstaande ouder en als beste vriendin van, sta je natuurlijk gelijk bij al die baby kleding te kijken. Oh was die van mij ook zo klein? Ik kan het me nog nauwelijks indenken. Hij is alweer 8! En natuurlijk hebben we wat kleertjes gekocht, bij de Hema! Ontzettend leuk én niet duur. En verder vonden we bij Prenatal een handig aankleedkussen, kruiken, drinkflesjes en omslagdoeken. Oh je moet ook nog een luiertas, stamelde ik. Dat is zo handig! Want echt, als je met een kleintje onderweg bent, heb je echt heel wat spulletjes nodig’. Oh en laat staan als je er twee hebt! 🙂

Voor de luiertas hebben we samen online gekeken. Er is ontzettend veel keus, maar we hadden natuurlijk wel een belangrijke wens voor haar verzorgingstas. Deze moest namelijk een behoorlijk grote inhoud hebben omdat ze dus eigenlijk altijd twee keer zoveel spulletjes met haar mee moet nemen. Nou kwamen we er wel achter dat er niet heel veel grote luiertassen te koop zijn. De meeste zijn groot, echt wel groter dan een normale schoudertas, maar voor een tweeling niet groot genoeg. Gelukkig belandden we na een kleine zoektocht op een site waar ze speciale verzorgingstassen voor tweelingen verkochten! Mooie ruime tassen met veel opbergruimte en ook veel vakjes zodat je je spulletjes toch ook nog enigzins een beetje georganiseerd kunt opruimen. Omdat de tas in de aanbieding was, hakte mijn vriendin gelijk de knoop door en kocht ze deze hele mooie tweelingen luiertas.

Ondertussen zijn we weer enkele maanden verder en wacht ze vol smart op die twee kleine poppetjes. Alle spulletjes zijn inmiddels aangeschaft en volgens mij zijn ze er helemaal klaar voor. Het is alvast een mooie start voor dit mooie gezin!

https://www.luiertaswebshop.nl/