Zomer van de Fotografie
Image default
Vakantie

Populaire zonbestemmingen in de winter

Wanneer je een vakantie plant in de wintermaanden, kun je vele kanten op.

Veel mensen denken aan wintersport in de Alpen of de Pyreneeën. Weer anderen wijken uit naar bijvoorbeeld Tsjechië, waar ook mooie witte pistes te vinden zijn. Lekker sportief bezig zijn in de sneeuw, dat is voor veel mensen een heerlijke vakantie. Na een actieve dag op de piste, gezicht gebruind door de winterzon kijken zij uit naar een avondje kaasfondue en spelletjes, of een drankje en dansje in de apres-ski hut

Toch liever een zonvakantie!

Mij niet gezien. Die sneeuw en de kou trekken mij niet aan. Voor mensen zoals ik, of mensen die een keer geen zin hebben in wintersport zijn er prachtige zonzekere bestemmingen te vinden in en buiten Europa. Denk bijvoorbeeld eens aan

Tropische bestemmingen

Toegegeven, het is een eindje vliegen, maar bestemmingen zoals Mexico, Curaçao en de Dominicaanse Republiek bieden veel zonzekerheid en geven je vakantie direct een tropisch tintje. Heerlijke zandstranden, in je hangmatje tussen 2 palmbomen, een heerlijk fris drankje binnen handbereik. Dat is nog eens ontspannen!

 

Culturele bestemmingen

Een groot deel van Mexico valt hier ook onder. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld Cambodja, Sri Lanka of Thailand. Jezelf onderdompelen in een andere cultuur, onder een fijn warm zonnetje. Deze bestemmingen zijn goed te bereizen in onze wintermaanden. 

Dichter bij huis

Je hoeft niet per se ver weg te reizen om de zon te vinden. Binnen 4 tot 5 uur vliegen vind je binnen en net buiten Europa fantastische bestemmingen met grote zonzekerheid. Je kunt bijvoorbeeld in bepaalde delen van Spanje de zon opzoeken. Maar ook Egypte, Kaapverdië en de Canarische Eilanden zijn een goede bestemming in je zoektocht naar de zon.

Vind jouw ideale bestemming

Er is dus veel mogelijk in de wintermaanden, wat helemaal niks met sneeuw te maken heeft. Heb je zin gekregen in een zonnige bestemming, maar weet je nog niet exact welke het gaat worden? Kijk dan eens op Zonvakantie-februari.nl. Deze site geeft veel tips en inspiratie voor precies onze koude maanden. Natuurlijk lees je hier ook waar je de vakanties kunt boeken, zodat je lekker kunt beginnen met je zonnige voorpret!