Zomer van de Fotografie
Image default
Vakantie

De mooiste plekken om foto’s te maken in de Languedoc

De Languedoc is voor toeristen een van de populairste regio’s in Frankrijk. Het is een gebied waar je alles vindt wat van Frankrijk zo’n aantrekkelijk vakantieland maakt. Niet alleen ligt het aan de Middellandse Zee, het is ook een regio waar je bergen, wijngaarden en lieflijke dorpjes vindt. Een perfecte regio, zodoende, om met je fototoestel op stap te gaan en de schoonheid van de Franse natuur en cultuur te ontdekken. Zomervandefotografie geeft je graag een aantal tips om straks met de mooiste foto’s weer thuis te komen, maar ook voor een vakantiepark van FranceComfort in de omgeving, dat een perfecte uitvalsbasis is.

Historie opsnuiven in Cité van Carcassonne

Je hebt in de Languedoc de mogelijkheid om prachtige natuurfoto’s te schieten, maar daarnaast valt er op het gebied van geschiedenis ook veel te beleven. Neem bijvoorbeeld de Cité van Carcassonne. Inderdaad, bekend van het populaire gezelschapsspel, dat is gebaseerd op deze enorme burcht. Alles heeft hier nog het Middeleeuwse karakter van vroeger, vandaar ook dat hier jaarlijks miljoenen toeristen langskomen. Wil je foto’s nemen in deze burcht, dan wil je toch vooral de klassieke pracht en praal op de gevoelige plaat vastleggen. Dat is vaak lastig, aangezien hier overdag veel mensen rondlopen. Ga dan ook zo vroeg mogelijk in de ochtend, of kies een dag uit buiten het hoogseizoen.

Maak de mooiste foto’s van Andorra

Ook in deze regio vind je het dwergstaatje Andorra. Dit is een klein vorstendom dat tussen Frankrijk en Spanje ligt en waar je helemaal thuis bent voor prachtige natuur. Het is geheel tussen de bergen gelegen. Zoek hier de hoogte op en je hebt een fenomenaal uitzicht over de mooie plaatsjes en bossen die Andorra rijk is. Dit vorstendom is ook in de winter zeer populair. In dit seizoen is Andorra de perfecte plek voor de mooiste foto’s van besneeuwde bergen.

Vind de juiste hoek tussen de wijngaarden

Net als in de andere regio’s van Frankrijk vind je ook hier vele wijngaarden. Deze plekken zijn van nature zeer fotogeniek. Let er hierbij wel op dat het waarschijnlijk het beste is om het ook hier hoger op te zoeken. Op deze manier heb je mooi zicht over de verschillende wijngaarden en is het mogelijk om in één keer de hele wijngaard op de kiek te nemen. Vergeet tussen het foto’s nemen door vooral ook niet om hier en daar in een wijngaard de lokale specialiteiten uit te proberen… Daar geniet je dan nog even van na in je mooie vakantiehuis in Frankrijk.

Proef de romantiek langs het Canal du Midi

Voor de echt romantische beelden waar je Frankrijk misschien ook wel mee associeert, is het goed om eens te komen kijken langs het Canal du Midi. Dit is een van de langste kanalen van Frankrijk. Het is namelijk maar liefst 250 kilometer lang en loopt van Toulouse naar Sète. Langs dit kanaal kan je overal prachtige foto’s maken. Niet alleen vind je er pittoreske plaatsjes, maar ook mooie bruggen en sluizen. Als jij foto’s wil maken van het echte Frankrijk, dan is dit een prima keuze!

De perfecte uitvalsbasis voor fotografen

Als je naar Frankrijk gaat om mooie foto’s te nemen, dan is het ook belangrijk om een goede plek te hebben waar je weer tot rust komt. Na een lange dag even lekker ontspannen in een mooi vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien. FranceComfort heeft een luxe vakantiepark in deze regio, dat Roussillon heet. Hier kies je uit meerdere verschillende soorten huizen. Uiteraard zijn al deze huizen van alle gemakken voorzien. Denk aan luxe slaapkamers, een badkamer en keuken die compleet zijn ingericht, gratis wifi en airconditioning of vloerkoeling. Hier geniet niet alleen de fotograaf, maar ook diens partner of gezin!