Zomer van de Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Radiatorfolie een goed idee om je huis te isoleren

Het is nog hartje zomer en buiten zijn de temperaturen nog goed. Maar over enkele maanden zitten we weer in de winter en zitten we weer in de kou. Normaliter zou je zeggen, dan zetten we de kachel toch aan. Maar dat is voor komend jaar wel een probleem want gas is enorm duur geworden. We betalen nu geloof ik al 4x meer voor gas als vorig jaar. Dus als we niet oppassen gaat komende winter al ons geld dat gereserveerd was voor leuke dingen zoals etentjes en vakanties op aan het betalen van de gasrekening.

Hoe je huis isoleren?

Om kosten te besparen moet je eigenlijk binnenkort al beginnen met het isoleren van jouw woning. Er zijn verschillende manieren te bedenken hoe je dat kunt doen. Eén heel simpel iets is bijvoorbeeld radiatorfolie. Dat is een soort schuimfolie met een reflecterende zijde. Dit folie is in staat om de warmte die van de verwarming komt en richting de muur uitstraalt, terug je woning in te kaatsen. Dus normaal gesproken komt die warmte tegen die koude muur en dringt de warmte iets in die muur om vervolgens weer direct af te koelen. Maar nu kaatst het dus tegen het folie en komt het terug je woning in. Met radiatorfolie hoef je dus minder te stoken om het warm te krijgen in je woning. En zo’n rolletje kost echt niet veel.

Er zijn nog meer goedkope manieren voor huisisolatie. Goedkoop isolatiemateriaal waarmee je je woning zoveel meer kunt isoleren. Waardoor je warmte binnen laat en kou buiten. En waardoor je dus kunt besparen op je gas en stroom rekening. Daarnaast is het ook voor het milieu nog eens beter als je minder stookt. Dus het is echt een win win situatie voor zowel jou zelf als de natuur.

Gerelateerde artikelen

Je woning beter presenteren op foto

Uw appartement snel verkopen door een expert uit Nieuwpoort

Een hedendaagse klassieke woning dankzij de architect uit Waregem